Home   Sylvia Evers

Sylvia Evers

Mijn naam is Sylvia Evers, ik ben begonnen als jongerenwerker bij de jongerenbeweging die verbonden was aan de vakbond FNV. Na deze maatschappelijke baan als vrijgestelde, koos ik ervoor om te gaan werken binnen de verstandelijk gehandicapten zorg. Voornamelijk omdat mijn zus ook een verstandelijke beperking heeft.

Ik heb telkens de uitdaging gezocht in het werken met psychiatrische beelden en gedragsproblemen die ik tijdens deze werkperiode tegenkwam, binnen deze doelgroep.     Het maakte dat ik mij meer ging interesseren voor de mogelijkheden om gedragsveranderingen te bewerkstelligen. Ik heb ook gewerkt binnen de ggz en de kinderopvang/ jeugdhulpverlening.Telkens op zoek naar antwoorden op de volgende vragen;

Waarom doen de mensen de dingen die ze doen? Wat speelt er allemaal mee? Op welke wijze kun je ze helpen om de dingen die ze hebben meegemaakt te verwerken? En hoe kun je in hun beleving iets veranderen waardoor er meer bewustwording kan plaatsvinden? Of hoe help je mensen om nieuw & anders naar hun situatie te kijken? Dat is mijn uitdaging; anderen te helpen om op een oplossingsgerichte wijze naar hun situatie te kijken, waardoor er vooral nieuwe inzichten en uitzichten (voor de toekomst) kunnen binnenkomen.

Na de opleiding Sociaal Pedagogisch Werker, ben ik pedagogiek gaan studeren aan de Fontys Hogeschool in Sittard. Vervolgens ben ik doorgestroomd naar de opleiding tot kindercounselor (kindercoach) bij de BGL te Driebergen-Zeist. Deze opleiding sluit af met een certificaat en vormt tevens de toelating tot de opleiding kinder en jeugdtherapie, deze heb ik na 3 jaar afgesloten met een diploma; Kinder & Jeugdtherapeute (SNRO-post HBO register)

Bij de Jip en Jan academie van Heleen Purperhart heb ik de opleiding tot kinderyoga-docente afgerond.

Na deze stevige, veelal in de praktijk geschoolde pedagogische basis heb ik me verder ontwikkeld tot natuurgeneeskundig therapeut. Ik heb daarbij een aantal aanvullende opleidingen gedaan, te weten: HBO medische basiskennis, mindfulness, edelsteen-therapie, Reiki, Holistische hypnose en helend tekenen. Deze alternatieve methodieken zet ik ook in bij het werken met de ouders. Zodat niet alleen het kind, maar ook het gezin geheeld kan worden.

Liefde is een bron en de bron is liefde. Deze kan weer vrij gaan stromen door blokkades= problemen op te heffen.

Ik wil jullie daar graag bij helpen!

Sylvia